Note
Læsetid: 1 min.

Tre danskere stemte for EUstøtte til tobak

Udland
21. maj 2008

Tre af 14 danske EU-parlamentarikere tæller med i det flertal, der tirsdag stemte for at udvide statsstøtten til tobaksproduktion i Sydeuropa.

Socialdemokraterne Britta Thomsen og Dan Jørgensen oplyser, at de stemte forkert, og at det senere vil fremgå af referaterne. Deres stemmer vil dog fortsat tælle til fordel for den sydeuropæiske tobakslobby, som i årene 2004-10 får 42 milliarder kroner for at producere tobak.

Samtidig skal der bruges flere penge på informationskampagner, der advarer mod rygning. Christian Rovsing (K) vil gerne af med støtten, men stemte for forslaget, da han ikke vil "tage brødet ud af munden" på småbønder. De øvrige danske parlamentarikere stemte nej - på nær to, som var fraværende. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her