Note
Læsetid: 1 min.

Tuareger angriber Malis hær

Udland
24. maj 2008

Ved et af de hidtil mest blodige angreb i det nordøstlige Mali er 32 mennesker blevet dræbt, da tuareg-oprørere gik til angreb på en af den maliske hærs lejre. 17 oprørere og 15 soldater blev dræbt ved angrebet, der fandt sted tirsdag og onsdag i Abebara ca. 150 kilometer nord for hovedbyen Kidal. Tuaregerne er et nomadefolk, der lever i bl.a. Mauretanien, Algeriet, Mali og Niger og ifølge forskeren Jeremy Keenan forsøger regeringen i Mali at portrættere dem, som om de falder ind under krigen mod terror. Dermed undlader regeringen at give tuaregerne politisk legitimitet.

ritzau/Reuters

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her