Læsetid: 1 min.

Tysk middelklasse er en truet art

6. maj 2008

10 millioner tyskere er truet af at ryge fra et almindeligt middelklasseliv i dag til fattigdom med pantelånere og andre tegn på krise som del af deres hverdag i de kommende år. Det viser en ny rapport fra rådgivningsfirmaet McKinsey. Hvis ikke politikerne griber alvorligt ind for at styrke mulighederne for økonomisk vækst, vil under halvdelen af tyskerne i 2020 kunne regne sig med til middelklassen. Også det Tyske Institut for Erhvervsforskning, DIW, advarede for nyligt. Samfundets midte er taberne, hedder det i en undersøgelse fra marts, og rig og fattig glider mere og mere fra hinanden. I 2000 tilhørte 62 procent af befolkningen middelklassen, i 2006 var der kun 54 procent, hvis indkomst gav dem adgang til denne gruppe.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu