Note
Læsetid: 1 min.

Vulkan i udbrud

Udland
7. maj 2008

Efter at vulkanen Chaiten i det sydlige Chile i går igen sendte store mængder lava ud, evakuerede myndig-hederne alle indbyggere og tilskuere i nærliggende byer og et mindre område omkring vulkanen. Chaiten, der ligger godt 1.200 kilometer syd for hovedstaden Santiago, gik i udbrud i fredags, hvor den til at begynde med kun sendte støv og røg op. Senere tog udbruddet til i styrke, og i går begyndte lava at løbe ned ad vulkanen. Alle indbyggere i byerne Futaleufu og Chaiten blev i går sendt væk fra området. Allerede søndag blev indbyggerne opfordret til at bære masker for ikke at indånde støv og gas.

ritzau/Reuters

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her