Note
Læsetid: 1 min.

Aflytningslov udskudt efter protester

Udland
19. juni 2008

Efter at medlemmer af den svenske Riksdag er blevet bombarderet med protester, og efter uenighed i den borgerlige regeringsalliance, besluttede et flertal i Riksdagen i går at udskyde vedtagelsen af en ny efterretningslov, der ville give svenske efterretningstjenester næsten ubegrænset mulighed for at aflytte telefoner og tjekke mail og sms-beskeder. Efterretningsloven er stærkt omdiskuteret. Jurister, journalister, politikere og mange borgere har i skarpe vendinger protesteret mod den nye lov, som bliver anset for at være et alvorligt indgreb i den personlige integritet.

TT

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her