Note
Læsetid: 1 min.

Aftale om magtdeling på plads

Udland
6. juni 2008

Katolikker og protestanter på Nordirlands politiske scene nåede sent onsdag frem til en aftale, som sikrer den fortsatte magtdeling i landet. Som en del af aftalen bliver den nyvalgte leder for Det Demokratiske Unionistparti, Peter Robinson, nomineret som førsteminister, mens Sinn Feins Martin McGuiness bliver viceførsteminister.

Samtidig meddelte Gordon Browns kontor, at han skal mødes med parterne igen i London i dag, selv om han allerede tidligere på ugen havde kaldt de to til møde for at undgå, at aftalen om magtdelingen i Nordirland skulle kollapse.

AFP

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her