Læsetid: 1 min.

Bernanke: Forbedringer af sundshedsvæsenet er afgørende

26. juni 2008

»Regeringen skal hellere starte i dag end i morgen, for udfordringerne i sundhedssektoren bliver ikke mindre,« sagde Ben Bernanke, formand for den amerikanske nationalbank, under en høring om sundhedssektoren i det amerikanske senat.

Dermed kaster Bernanke sig direkte ind i det amerikanske præsidentvalg, hvor mange forventer, at reformer af sundhedsvæsenet bliver et af nøgletemaerne.

Til avisen Boston Globe peger Bernanke på tre centrale udfordringer: Adgangen til sundhedssystemet skal forbedres for de 47 millioner amerikanere, omkring 16 pct af befolkningen, der ikke har en sundhedsforsikring. Derudover skal kvaliteten på landets sygehuse hæves markant, og endelig skal det amerikanske sundhedsvæsen være bedre til at styre udgifterne i systemet.

»Udgifterne til sundhedsforsikringer er i de sidste årtier steget relativt mere end indkomstniveauet. Fortsætter den udvikling, og det forudser mange økonomer at den gør, stiger den andel, den enkelte husholdning skal bruge på sundhed til et uoverkommeligt niveau,« siger Bernanke.

Han opfordrer derfor de amerikanske politikere til at gennemføre gennemgribende reformer af sundhedsvæsnet.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu