Læsetid: 2 min.

Bush vil skrive en bog

Når George W. Bush takker af som præsident, vil han skrive en bog. Hvis det skulle lykkes ham, kan han se frem til en solid fortjeneste
Præsident George Bush er vist allerede begyndt at tage noter til sine memoirer. Hustruen Laura, der er uddannet bibliotekar, kan nok tage sig af korrekturlæsningen.

Præsident George Bush er vist allerede begyndt at tage noter til sine memoirer. Hustruen Laura, der er uddannet bibliotekar, kan nok tage sig af korrekturlæsningen.

Saul Loeb

18. juni 2008

Nu er der efterhånden ikke så lang tid, til George Bush Jr. rykker ud af Det Hvide Hus. Men hvad vil han mon tage sig til, når han ikke længere er verdens mest magtfulde mand?

Skrive en bog, sagde han søndag i et interview med britiske The Observer. Hvad værket skal handle om, kom han dog ikke nærmere ind på. Men et godt bud er ham selv. Det er der jo god tradition for. Presidential biographies er vel nærmest en selvstændig genre i USA.

Spørgsmålet er selvfølgelig, hvad han dog skal skrive om de ikke så få uheldige sager, der klæber som varme skumfiduser til hans præsidentperiode.

Hans administrations negligering af ildevarslende efterretninger op til 11. september 2001, fordoblingen af underskuddet på handelsbalancen i hans regeringstid og den mildest talt kaotiske krig, han har indledt i Irak for eksempel. En god strategi vil nok være at tie. Ganske enkelt. Og skrive om ranchen, hundene, Laura og tvillingerne i stedet.

Men er det nu også klogt af en mand, der sjældent ytrer to sammenhængende sætninger, som en af hans mange taleskrivere ikke har formuleret, at give sig i kast med at skrive en hel bog på egen hånd? Det er uvist.

Men sikkert er det, at han er et litterært menneske. I hvert fald elsker han ifølge en pressemeddelelse fra Det Hvide Hus at læse. Bøger er endnu bedre end sport, synes han ligefrem.

Stakkels McCain

Under alle omstændigheder. Skulle det lykkes Bush at få skrevet sine memoirer, kan han se frem til en solid fortjeneste. Washington Post kunne lørdag berette, hvad amerikanske politikere tjener på deres skriblerier. Og det er ikke så lidt.

Helt fremme i feltet ligger Hillary Clinton og Barack Obama. Ikke mindre end fire millioner dollar tjente Obama sidste år på Dreams From my Father og The Audacity of Hope, mens Clinton kunne inkassere hele 10,5 millioner dollar for Living History og It Takes a Village and Other Lessons Children Teach Us - hvoraf hun dog donerede generøse 1,1 million til velgørenhed, hvilket hun måske nok fortryder nu, hvor hun officielt har slået rekorden for kampagnegæld.

Men ok. De to rivaliserende demokrater har jo også fået rigelig med gratis reklame det sidste halve års tid.

John McCain må til gengæld ærgre sig over, at han sejrede så tidligt. Den stakkels mand tjente kun 175.000 dollar i år på de fem bøger, han har været med til at skrive.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Heinrich R. Jørgensen

Sikke en overraskelse. Jeg var slet ikke klar over at GWB kunne læse, og da slet ikke skrive. ;-)

Hvad mon emnet og titlen bliver? "Haw to bee a president hu ownly know 500 words", måske?