Note
Læsetid: 1 min.

Chavez beder Farc frigive gidsler

Udland
10. juni 2008

Tiden er inde til, at den colombianske guerillabevægelse Farc lægger våbnene og frigiver de hundredvis af gidsler, som gruppen holder fanget i Colombia. Det sagde Venezuelas præsident, Hugo Chavez, i går i sin ugentlige tv-transmitterede tale. Chavez mener, at Farcs 'guerillakrig er fortid', og at en afslutning på den væbnede kamp kan betyde indledningen af en fredsproces mellem oprørsbevægelsen og Colombias regering. I sidste måned blev Alfonso Cano udnævnt til ny leder af Farc, og Chavez appellerede direkte til Cano og opfordrede ham til at sætte gidslerne fri.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her