Læsetid: 4 min.

Falske rygter opildner til boykot af alt dansk i Jordan

En dansk imam spreder ifølge Udenrigsministeriets udsendte medarbejder i Jordan falske rygter blandt Jordans boykot-kampagnefolk. Rygterne får kampagnefolkene til at tro, at deres boykot har stor effekt i Danmark. Kampagnefolk bekræfter den danske forbindelse
Udland
11. juni 2008

Den jordanske gruppe 'Profeten forener os' vil have Danmark til at undskylde for genoptrykningen af Muhammedtegningerne, og derfor har de genoptaget en storstilet kampagne, der skal få jordanerne til at boykotte danske varer. Og kampagnefolkene tror, at deres kampagne virker. Ifølge Udenrigsministeriets udsending, Fathi El-Abed, der besøgte kampagnefolkene i april, har en dansk imam fodret kampagnefolkene med urigtige oplysninger om, hvorvidt deres tidligere boykotkampagne virkede i Danmark.

Dr. Zakaria Al-Sheik er formand for den komité, der står i spidsen for den jordanske 'Profeten forener os,' og han bekræfter, at komiteen har en dansk forbindelse.

"Ja, vi har kilder i Danmark, men de er hemmelige," siger Dr. Zakaria AL-Sheik til Information.

Falske rygter

I april havde 'Profeten forener os' ført boykot-kampagne mod Danmark i et stykke tid, som reaktion mod genoptrykningen af Muhammedtegningerne i februar, og formanden Dr. Zakaria Al-Sheik var positiv over kampagnens virkning i Danmark, fortæller Fathi El-Abed.

Han besøgte Dr. Zakaria Al-Sheik i april, da han var på fact-finding-mission for Udenrigsministeriet, der ville finde ud af, hvordan Danmark kunne styrke dialogen mellem Jordan og Danmark i forbindelse med Muhammedtegningerne. "Formanden fortalte mig, at der var kommet en stor nyhed, der var overalt i de danske medier: At Arla ville gå på landsdækkende tv klokken 22 og sige undskyld over genoptrykningen af Muhammedtegningerne," siger Fathi El-Abed, der blev meget overrasket.

"Hold op, det er sørme spændende, tænkte jeg, og skyndte mig tilbage til hotellet for at følge med på nettet. Det ville jo skabe et jordskælv uden lige, hvis Arla kom på 22-nyhederne på TV 2 og sagde 'Vi undskylder for genoptrykningen - køb vores varer'."

Men der kom ikke nogen undskyldning fra Arla, og da Fathi El-Abed næste dag spurgte, hvor historien var blevet af, fortalte Dr. Zakaria Al-Sheik, at statsministeren (Fogh, red.) havde grebet ind.

"Ifølge Al-Sheik havde Anders Fogh Rasmussen ringet til Arlas direktør og beroliget ham, og statsministeren havde derefter ringet til TV 2 og forhindret dem i at bringe det interview, hvor Arla siger undskyld. Jeg kunne ikke gøre andet end at grine og fortælle ham, at det aldrig nogensinde kunne ske," siger Fathi El-Abed, der udover at arbejde for Udenrigsministeriet er formand i Dansk Palæstinensisk Venskabsforenering.

Dr. Zakaria Al-Sheik fortalte, at han fik sine oplysninger fra en troværdig kilde fra Danmark, som han omtalte under dæknavnet 'Muhammed'.

"Jeg forsøgte at forklare ham og resten af komiteen, at den historie var ligeså sandsynlig som at se en flyvende elefant, men de blev ved med at tro på den," siger Fathi El-Abed, der mener, at den falske historie i sammenhæng med andre overdrevne historier om de økonomiske konsekvenser for dansk erhvervsliv kan få kampagnefolkene til at tro, at en boykot virker. Og at Danmark derfor blot er på nippet til at sige undskyld.

Da Information taler med Dr. Zakaria Al-Sheik vurderer han, at dansk erhvervsliv på de sidste fire måneder har tabt tre milliarder euro (22,5 milliarder kr.), på grund af Muhammedkrisen, "men jeg ved det jo ikke," tilføjer han. Ifølge Dansk Industri har dansk eksport til Mellemøsten nået op på det niveau, det havde før krisen.

Danske forbindelse

Fathi El-Abed bruger tre dage i Jordan, og hver dag holder han møder med komiteen for 'Profeten forener os'. Dr. Zakaria Al-Sheik har problemer med at få oversat de danske aviser, der har genoptrykt Muhammed-tegningere. Han kan ikke finde nogen i Jordan, der vil oversætte dem til arabisk.

"Al-Sheik fortæller mig, at det har været umuligt at opdrive en oversætter, fordi den danske ambassade har forbudt alle oversættelser, der ikke går igennem dem," siger Fathi El-Abed, der uden held forsøger at overbevise Al-Sheik om det modsatte.

De danske aviser ligger i en tyk konvolut på Al-Sheiks kontor, og Fathi El-Abed er overbevist om, at det er en dansk imam, som er med til at sprede de falske historier, da imamen optræder som afsender på konvolutten.

"Jeg vil ikke nævne navne, da jeg frygter det vil starte en lynchstemning, men jeg nævner det her, fordi jeg er irriteret over, at de falske historier forværrer forholdet unødigt mellem Danmark og Mellemøsten," siger Fathi El-Abed.

Da Information ringer til formanden for komiteen Profen forener os, dr. Zakaria Al-Sheik, og spørger ham, om han kan huske historien om statsministeren, der forhindrer Arla i at sige undskyld, udbryder han:

"Statsministeren skulle ikke have forhindret det. I begrænser ytringsfriheden, hvorfor gør I det?"

- Tror du stadig, at statsministeren forhindrede Arla i at gå på dansk tv og undskylde for genoptrykningen af Muhammedtegningerne?

"Det er jeg ikke sikker på,"

- Men du fik denne her historie fra din kilde i Danmark?

"Ja, vi har vores kilder i Danmark, fordi vi er journalister."

- Men tror du stadig på historien?

"Jeg ved det ikke," siger Dr. Zakaria Al-Sheik og griner, "Vil du gerne arbejde for os?"

- Ja, det vil jeg gerne.

"Så fortæl mig om det er rigtigt."

- Historien er ikke rigtig.

"Vi arbejder med danske mediefolk."

- Kan du fortælle mig hvem det er?"

"Nej, desværre. Som journalist kan jeg ikke afsløre mine kilder," siger Dr. Zakaria Al-Sheik, der er redaktør på papir- og netudgaven af avisen factjo.com

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Kirsten Sterling:

"En dansk imam spreder ifølge Udenrigsministeriets udsendte medarbejder i Jordan falske rygter blandt Jordans boykot-kampagnefolk. Rygterne får kampagnefolkene til at tro, at deres boykot har stor effekt i Danmark. "

Kirsten Sterling er en kompetent kvinde. Ud over journalist må hun også kunne titulere sig selv som spåkone. Hvordan kan hun ellers vide, at det er et falsk rygte at boykotten af danske varer ikke vil have en stor effekt?

Er det måske en naturlov der går ud på at den danske vælgerbefolkning i al fretid vil være vild med den militarisktiske uderigspolitik uanset hvad prisen så end bliver?

Måske må jeg minde om at højre side af folketinget just har forenet sig for at starte en regulær mobbekampagne rettet mod Magrethe Vestager, med det formål at lukke munden på hende. Det havde de nok ikke gjort, hvis de ikke havde følt sig pressede af alle de udenrigspolitiske fiaskoer vi oplever for tiden...

"Ifølge Al-Sheik havde Anders Fogh Rasmussen ringet til Arlas direktør og beroliget ham, og statsministeren havde derefter ringet til TV 2 og forhindret dem i at bringe det interview, hvor Arla siger undskyld. Jeg kunne ikke gøre andet end at grine og fortælle ham, at det aldrig nogensinde kunne ske,"

Spørgsmålet er så hvem af de to der har mest grund til at grine, når det kommer til stykket? Hvis man nægter tro på, at der finder en koordinering sted mellem regeringen og de licensfinacierede medier, så er man mere naiv og uoplyst end politiet tillader...

@Per Thomsen

Der sker ikke noget ved, at en enkel artikel eller to mangler dine kommentarer forneden...

Jeg tror, at imamen er Per Thomsen.
Udvis alle imamer. De driver landskadelig virksomhed.

Jeg er enig med P. Lauritzen.
Lad os dog forbyde den åndssvage, fordummende religion - den laver ikke andet end ulykker.

islam må da være noget af det mest dumme mennesket nogensinde har opfundet. ihvertfald opfører dens tilhængere sig som komplette idioter.

som om det betyder noget, om et eller andet tabersamfund i mellemøsten gider købe vores ost eller ej.

lad dem da boykotte alt det de vil

Det bliver spændende at se om Tøger Seidenfaden rejser til Jordan for at forsvare sig i retsagen mod de danske avis redaktører, han mener jo som Magrethe Vestager at dialog er løsningen på krisen.

Endnu et fortvivlet (og fortvivlende) arabisk forsøg på at få stablet et eller andet på benene som virker afstivende på en til stadighed mere impotent og uduelig kultur.
Rygter, løgn, ammestuesnak, ønsketænkning kombineret med frygt for at sige sandheden når den ikke passer dem man vil indynde sig hos.
Det er vel egentlig en illustrativ historie der fortæller noget om hvorfor intet fungerer på de kanter.

Jones:

"Der sker ikke noget ved, at en enkel artikel eller to mangler dine kommentarer forneden..."

Vi er vist kommet ind i kan-du så-holde-din-mund periode i landet, der ellers altid paler med at være verdenmester i ytringsfrihed. Margrethe Vetsager og alle andre, der er imod den militaristiske uderigspolitik har åbenbart fået inddraget deres ytringsfrihed indtil videre...

Jones:

"Der sker ikke noget ved, at en enkel artikel eller to mangler dine kommentarer forneden..."

Vi er vist kommet ind i en kan-du så-holde-din-mund periode i landet, der ellers altid praler med at være verdenmester i ytringsfrihed. Margrethe Vetsager og alle andre, der er imod den militaristiske uderigspolitik har åbenbart fået inddraget deres ytringsfrihed indtil videre...

@Per Thomsen

du har selvfølgelig lige så meget ret til, at berige verden med dit vrøvl som jp har til at trykke tegninger

Nu er det jo ikke ligefrem nogen hemmelighed at Arla ikke var
specielt begejstret for "Den evige Muslim"-tegningerne første gang
de blev bragt og så vidt jeg husker fik den følgende boykot beskæftigelses-
mæssige konsekvenser for adskillige hundrede ansatte, fortrinsvis på Tysklands-odde, ligesom Arla høstede nogen kritik for ikke at løfte højre arm i begejstring over provokationen ..
Anyway, "kilden" i denne historie er "Udenrigs-ministeriets udendte" i Jordan, dvs. Regeringen.
Og fra den kant er vi jo også vant til at få sandheden, ikke sandt ?
Er det utænkeligt at Danske politikere påvirker den redaktionelle linje i diverse medier ? Jeg ved det ikke, spørg Alice Vestergaard !

Per Erik Rønne

Per Thomsen skrev:

"Ifølge Al-Sheik havde Anders Fogh Rasmussen ringet til Arlas direktør og beroliget ham, og statsministeren havde derefter ringet til TV 2 og forhindret dem i at bringe det interview, hvor Arla siger undskyld. Jeg kunne ikke gøre andet end at grine og fortælle ham, at det aldrig nogensinde kunne ske,"

Spørgsmålet er så hvem af de to der har mest grund til at grine, når det kommer til stykket? Hvis man nægter tro på, at der finder en koordinering sted mellem regeringen og de licensfinacierede medier, så er man mere naiv og uoplyst end politiet tillader...
==

Og tydelige eksempler på hvordan den danske regering kan styre dansk fjernsyn er vel, hvordan man forhindrede DR i at sende den stærkt kritiske film og den danske indsats i Afghanistan, og på det seneste hvordan man forbød TV Avisen søndag at have et indslag om Lars Løkke Rasmussens taxaboner [hvor det væsentlige, bogføringen, totalt mangler].

Lad mig gætte på at han også er overbevist om at det var jøderne der i samarbejde med CIA stod bag 'begivenhederne' i New York 11. september 2001 ...

Per Erik Rønne

Per Thomsen skrev:

Vi er vist kommet ind i en kan-du så-holde-din-mund periode i landet, der ellers altid praler med at være verdenmester i ytringsfrihed. Margrethe Vetsager og alle andre, der er imod den militaristiske uderigspolitik har åbenbart fået inddraget deres ytringsfrihed indtil videre...
==

Margrethe Vestager følger da blot traditionel radikal politik over for verdens mægtige, totalitære samfund.

1933-45 var det Nazityskland man faldt på maven for. 1945-89 de totalitære regimer i øst. Og siden det store revolutionsår 1989, vel det vigtigste årstal i Europas historie siden 1945, har det været islam.

Ulrik Høstblomst

Alfons

Hvad så med racistiske paranoide fundamentalistiske svenskere ?

SKRID

Åka HEM !

Ulrik Høstblomst

ÅK HEM

Even

Ulrik Høstblomst

ok

Der er ikke flere racister i Sverige

Kan hænde man så skulle overveje att flytta åt hinsidan så småningom

Alfons du bliver her sammen med Pia K og jeg smutter over broen

@Åberg

og de enkelte dissidenter som måtte findes i sverige, burde naturligvis tilbydes politisk asyl i danmark.

en svensker som ikke går ind for multikulti utopien opfylder ihvertfald alle kriterier for at opnå asyl, hvad angår personlig forfølgelse og overgreb fra statens side

imodsætnig til de muslimske plattenslagere som vi har fået ind i landet

Hvad er det for en imam der spreder falske rygter i Jordan?

Vi har før set imamer bosiddende i Danmark rejse rundt i Mellemøsten med opdigtede historier og billeder.

Hvem er det så denne her gang?

Tumelumsen og Co. er altid klar til et hurtigt forsvar for løgnagtige kridttidstyper i Mellemøsten, femte kolonne danskere og nu også storkapitalen. Alt tæller med i forsvaret for deres kuldsejlede multikulturalisme. Orkestret på Titanics dæk blegner i sammenligning.

Nej. Holmskjold udtaler sig som sædvanligtdrabeligt om et emne han ikke har så meget som forsøgt at sætte sig ind i ...

Konspiranoiede islamister, der selv står bag hjælpeløse konspirationer, har det med at misforstå enhver oplysning, så den passer ind i deres kram. Manden har misforstået, hvad der foregik: Det var nogle af ARLAs distributører, der uden ARLA's tilladelse undskyldte muhammedtegningerne.

ARLA har efterfølgende sagt, at alle distributører, der gør det vil blive udelukket fra at distribuere ARLA-s varer.

Desuden er MÆRSK undtaget fra boykotten, fordi det ville få jordansk eksport til at bryde sammen og de har også brug for vore vandpumper osv. Som en jordaner bemærkede, så vil en halv boykot ikke virke, men kun betyde at jordanerne får dyrere og dårligere varer, end de ellers ville have fået.

Men islamister, der anser selvmordsterror for at være en sejr, anserdet selvfølgelig også for en sejr at skyde sig selv i foden på dén måd ...

@Ulrik
Kan hænde man så skulle overveje att flytta åt hinsidan så småningom

Alfons du bliver her sammen med Pia K og jeg smutter over broen

Deal - og må jeg samtidig foreslå Rosengården i Malmø, socialt- og multikulturelt boligbyggeri, her kan du rigtig udleve dine våde drømme om et tolerant samfund, med respekt for hinandens holdninger, religion, etc..

Ydermere vil du i tilgift højst sandsynligt også slippe for diverse borgerlige websites, da det øjensynligt kun er et spørgsmål om tid, før den totale censur indføres:

"Allt du gör på nätet kommer att övervakas - Alla dina telefonsamtal kommer att avlyssnas ": http://www.stoppafralagen.nu/

@Otto
"og de enkelte dissidenter som måtte findes i sverige, burde naturligvis tilbydes politisk asyl i danmark."

Naturligvis - disse dybt, dybt, dybt traumatiserede multikulti-ofre har brug for al den hjælp og støtte vi kan give dem!

Nancyboy:

"Tumelumsen og Co. er altid klar til et hurtigt forsvar for løgnagtige kridttidstyper i Mellemøsten, femte kolonne danskere og nu også storkapitalen"

Undskyld, men glemte du ikke Nordkorea?