Note
Læsetid: 1 min.

Kina åbner atter Tibet for vestlige turister

Udland
26. juni 2008

Tibet bliver igen åbent land for vestlige bjergbestigere og nysgerrige journalister. Ifølge Kinas statslige nyhedsbureau ophævede myndighederne i går det forbud, som i tre måneder har forhindret indrejse i den annekterede region, hvor vrede tibetanere demonstrerede mod Kina i foråret. Kina tillod i slutningen af april indrejse til Tibet for kinesere, og i maj blev regionen åbnet op for borgere fra Macau, Hongkong og Taiwan. Kina opretholdt indtil nu forbuddet over for udlændinge. Regionen var, ifølge centralregeringen, farlig at opholde sig i pga. af vold fra tibetanske separatister.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her