Læsetid: 1 min.

Per Stig: Ingen løsning på irsk nej i dag

Den danske udenrigsminister tror ikke på, at et ministermøde i Luxembourg i dag kan løse "det irske problem". EU-formandskabet advarer mod at genoplive traktat
Udland
16. juni 2008

LUXEMBOURG - Udenrigsminister Per Stig Møller (K) har moderate forventninger til dagens ministermøde i Luxembourg, der står i krisens tegn oven på det irske nej til Lissabontraktaten.

- Jeg forventer ingen løsning, det er alt for tidligt. Irerne skal selv finde ud af, hvad de ønsker, vi skal hjælpe dem med. Det bliver ikke i dag, siger udenrigsministeren til Ritzau før mødet.

I et interview med irsk tv, sagde Irlands præmierminister, Brian Cowen, i går, at der "ikke er nogen klar løsning" i Irland.

Per Stig Møller erkender, at enkelte lande kan gå ind for at droppe Lissabontraktaten, der allerede er ratificeret i 18 ud af 27 medlemslande.

- Det kan vi risikere, men jeg tror det ikke. Det er meget vigtigt, at vi kører videre, for nu kan vi ikke blive ved med at drøfte, hvordan Europa skal indrettes. Vi har fundet en indretning, vi er tilfredse med, og så må vi se, hvordan det irske problem skal løses, siger Per Stig Møller.

Ministeren afviser, at Irland lades i stikken.

- Det dem, der ikke kan være med på den løsning, de har accepteret og skrevet under på, som må komme med et forslag til, hvordan man kan få løst det særlige irske problem. Ender det med, at Irland ikke ratificerer, ja så er der ingen traktat, siger han.

Kort forinden advarede det slovenske EU-formandskab om, at det kan være "risikabelt" for medlemslandene at erklære, at man vil redde den traktat, der er afvist af irske vælgere.
/ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her