Note
Læsetid: 1 min.

Store lande ønsker øget olieproduktion

Udland
9. juni 2008

11 lande, som tilsammen forbruger næsten to tredjedele af verdens energi, opfordrede i går til en hurtig forøgelse af verdens globale olieproduktion. Der er frygt for, at de høje oliepriser kan føre til en verdensomfattende recession. De rige industrilande i G8 samt Kina, Indien og Sydkorea sagde i en fælles erklæring i går, at der er "akut behov" for at øge produktionen af olie, efter at olieprisen er femdoblet siden 2003, og i fredags satte ny rekord på 138,5 dollar pr. tønde. EU's energikommissær, Andris Piebalgs, sagde, at de alle store økonomier må udvikle alternative energikilder.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her