Læsetid: 1 min.

Tysk præsident tøver med EU-traktat

1. juli 2008

Det trækker ud med Tysklands endelige godkendelse af EU's Lissabontraktat. Den tyske præsident, Horst Köhler, vil ikke fuldende ratificeringen, før den tyske forfatningsdomstol har taget stilling til en klage mod teksten i traktaten. Klagen er afleveret af det venstreorienterede parti Die Linke og et medlem af CDU's bayerske søsterparti, CSU. Tidligere har begge kamre i det tyske parlament ratificeret Lissabontraktaten, men Köhler vil vente med sin underskrift, indtil forfatningsdomstolen er kommet med en kendelse. 19 af de 27 EU-lande ratificeret traktaten.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu