Læsetid: 5 min.

Afgørende uge for verdenshandlen

Medlemmerne af WTO mødes i denne uge til afgørende forhandlinger i Doha-runden. Bliver industri- og udviklingslandene ikke enige nu, bliver de det aldrig, vurderer eksperter. Samtidig bliver verdens fattigste lande, som runden især var udset til at hjælpe, kun fattigere. Høje fødevarepriser kan dog åbne for et resultat
Inden Doha-runden begynder i dag i Geneve er fronterne trukket skarpt op. Målet for forhandlingerne er at få afviklet den industialiserede verdens landbrugsstøtte til gavn for udviklingslandenes eksport.

Inden Doha-runden begynder i dag i Geneve er fronterne trukket skarpt op. Målet for forhandlingerne er at få afviklet den industialiserede verdens landbrugsstøtte til gavn for udviklingslandenes eksport.

William West

21. juli 2008

Doha-forhandlingsrunden har udviklet sig til et mareridt for verdenshandelsorganisationen WTO's 152 medlemmer. Siden forhandlingsrunden blev startet i WTO-regi for syv år siden, har den kun trukket ud og trukket ud og fronterne mellem de uenige parter er blevet skarpere og skarpere. Ikke en eneste deadline blev overholdt i forhandlingerne i de første 18 mdr., og siden har forhandlingerne været en lang række sammenbrud og politiske ydmygelser for de involverede politikere.

"Så kritisk står det til, at det på nuværende tidspunkt ikke er et spørgsmål om WTO kan rede Doha-runden, men snarere om WTO kan blive reddet fra Doha-runden," har Ernesto Zedillo, Mexicos tidligere præsident, sagt op til denne uges afgørende forhandlinger i Geneve.

Eller som en embedsmand, der ønsker at forblive anonym fordi han selv skal deltage i den kommende uges forhandlinger, udtrykker det:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu