Note
Læsetid: 1 min.

Brown besøger Jerusalem og Vestbredden

Udland
21. juli 2008

Storbritanniens premierminister, Gordon Brown, mødtes i går med israelske ledere under sit første besøg i Jerusalem, siden han blev regeringschef. Besøget sker i et forsøg fra Browns side på at sætte skub i fredsprocessen og den økonomisk udvikling i regionen.

Premierministeren besøgte også den besatte Vestbred på førstedagen af det to dage lange besøg, hvor han vil presse på for en »økonomisk køreplan« for fred, der har til formål at forbedre den palæstinensiske økonomi.

»Vi har lovet 500 millioner dollar til økonomisk hjælp i Palæstina over tre år frem til 2011,« erklærede Brown efter et møde i Betlehem på Vestbredden med den palæstinensiske præsident, Mahmud Abbas.

Brown vil diskutere mulighederne for at skabe vækst i de palæstinensiske områder og finansielle incitamenter, der kan være med til at undergrave militsgrupperne.

I september sidste år fremlagde han en ’økonomisk køreplan’ for fred i Mellemøsten, hvori han sagde, at det var hans »stærke, personlige overbevisning«, at initiativer, der kan fremme vækst på Vestbredden og i Gaza, var afgørende for at skabe fred.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Vilhelm von Håndbold

Hvis du er interesseret i en udførlig afregning af den "økonomiske køreplan" så læs her:

"I de sidste seks måneder er den palæstinensiske økonomi blevet radikalt transformeret under en ny plan, Palestinian Reform and Development Plan (PRDP), som er udarbejdet af PNA-styret ledet af Mahmoud Abbas i tæt samarbejde med Verdensbanken, the British Department for International Development (DFID). (...) PRDP omfavner grundlæggende neoliberalistiske forskrifter: en privatsektor-drevet økonomisk strategi, som tilsigter udenlandsk invest og reducering af offentlige ydelser til et minimum. ...." - Adam Haniye

link:
http://www.zcommunications.org/znet/viewArticle/18227