Note
Læsetid: 1 min.

Institut: Tre års globalt olieforbrug under isen

Udland
25. juli 2008

I en ny rapport vurderer USA's Institut for Geologiske Undersøgelser, at det arktiske område menes at rumme omkring 90 mia. tønder olie svarende til verdens samlede forbrug i næsten tre år. Over halvdelen af forekomsterne findes i tre områder; Alaska med 30 mia. tønder, det russiske Barents-område med 9,7 mia. tønder, og så Grønlands undergrund, hvor der ifølge geologerne er 8,9 mia. tønder. Geologen Donald Gautier siger, at tallene er behæftet med usikkerhed, men olieforekomsterne vurderes at svare til ca. 13 procent af de kendte forekomster globalt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her