Læsetid: 2 min.

Karadzic kæmper imod udlevering til Haag

Radovan Karadzic bliver sendt til FN's krigsforbryderdomstol i Haag, meddeler de serbiske myndigheder. Karadzic vil kæmpe imod udlevering, siger hans advokat
23. juli 2008

BEOGRAD - Advokater for Radovan Karadzic siger, at de vil appellere beslutningen om at udlevere den tidligere bosnisk-serbiske leder til den internationale krigsforbryderdomstol for Jugoslavien, der ligger i Haag.

- Jeg tror ikke, at de vil godtage min appel, men jeg vil spænde ben for deres planer om at udlevere ham, sagde hans advokat, Svetozar Vujacic, tirsdag.

En serbisk undersøgelsesdommer afhørte Karadzic natten til tirsdag og meddelte derefter sin beslutning om at udlevere ham til Haag. Det sker, så snart de retslige formaliteter er på plads, oplyste den serbiske anklagemyndighed ved et pressemøde tirsdag.

Karadzic og hans advokater har tre dage til at appellere domstolens beslutning, og derefter har en særlig komité under domstolen tre dage til at behandle appellen. Alt i alt kan den juridiske proces tage mellem tre og ni dage, rapporterer BBC. Derfor er der endnu ikke fastsat en dato for udleveringen, sagde talsmanden for krigsforbryderdomstolen i Beograd, Bruno Vekaric.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu