Note
Læsetid: 1 min.

Præsident afløser officielt monarki

Udland
24. juli 2008

Efter 240 år med monarki fik Nepal onsdag en præsident. Det skete, da Ram Baran Yadav blev taget i ed som statsoverhoved ved en formel ceremoni i hovedstaden Kathmandu. Yadav blev mandag valgt til posten ved en afstemning i landets nyvalgte parlament, hvor landets maoister ellers havde sat næsen op efter at få valgt deres kandidat til præsidentembedet. Maoisterne har i årevis ført guerillakamp mod landets konge, som blev sat fra bestillingen i maj, hvorefter netop maoisterne blev det største parti i parlamentet. De har dog ikke absolut flertal.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her