Note
Læsetid: 1 min.

Støttemarch for Karadzic

Udland
28. juli 2008

Tusinder bosniske serbere gik i dag på gaden i flere bosniske byer, hvor de protesterede imod anholdelsen af deres tidligere leder, den krigsforbrydersigtede Radovan Karadzic. Han blev tidligere på ugen anholdt i Beograd efter over et årti på flugt.

Alene i Pale, Karadzics højborg i den selvudråbte republik Srpska under borgerkrigen fra 1992-95, deltog omkring 2.000 mennesker. Karadzics advokat har med en skriftlig appel søgt at forhindre Karadzics udlevering til FN's krigsforbrydertribunal i Haag. Demonstranter råbte slagord mod den serbiske præsident Boris Tadic, som ifølge anklagemyndigheden er blevet truet på livet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her