Note
Læsetid: 1 min.

Valglov vedtaget på trods af kurdisk protest

Udland
23. juli 2008

Parlamentet i Bagdad vedtog i går en længe ventet lov om provinsvalg. Det skete, selv om kurdiske parlamentarikere udvandrede i protest. Loven baner vejen for afholdelse af provinsvalg, der regnes for centrale, når det gælder forsoning af de splittede irakere. Premierminister Nuri al-Maliki ønsker valget afholdt den 1. oktober, men valgkommissionen har meddelt, at den ikke kan organisere et valg så hurtigt. Kurderne er utilfredse med den nye lov på grund af byen Kirkuk, som kurderne regner for en del af det overvejende autonome Kurdistan, hvad valgloven ikke anerkender.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her