Læsetid: 3 min.

Med Bétancourts befrielse overtrådte Colombia FN-konvention

Colombianske specialstyrker frigav deres egne videooptagelser af -Operation Jaque-, hvorved den fransk-colombianske politiker og tidligere præsidentkandidat, Ingrid Bétancourt (t.v.), blev befriet sammen med tre amerikanere og 11 colombianske soldater fra FARC-guerillaer i junglen den 2. juli. På fotoet ses Ingrid Bétancourt i det øjeblik, hun forstår, at hun er blevet befriet - med en uidentificeret soldat.

Colombianske specialstyrker frigav deres egne videooptagelser af -Operation Jaque-, hvorved den fransk-colombianske politiker og tidligere præsidentkandidat, Ingrid Bétancourt (t.v.), blev befriet sammen med tre amerikanere og 11 colombianske soldater fra FARC-guerillaer i junglen den 2. juli. På fotoet ses Ingrid Bétancourt i det øjeblik, hun forstår, at hun er blevet befriet - med en uidentificeret soldat.

Mauricio Duenas

9. august 2008

Det lignede århundredets mediesejr. Den colombianske guerilla FARC blev narret af den colombianske hær til at overdrage sine mest prominente fanger, herunder fransk-colombianske Ingrid Bétancourt. Ved at give sig ud for at være humanitære arbejdere - med logo fra en fiktiv organisation - fik forklædte colombianske soldater i al fredsommelighed lokket guerillaen til at overdrage dem sine fanger.

Den colombianske højrepræsident, Álvaro Uribe, kan nu sole sig i rekordhøj popularitet. Der er angiveligt indsamlet fem mio. underskrifter for en folkeafstemning om en forfatningsændring, som skal tillade ham at stille op til en tredje præsidentperiode.

Fortrængte skyggesider

Uribe var i forvejen populær, fordi den krigstrætte befolkning er taknemmelig over, at den som noget nyt kan færdes i storbyer og på hovedveje uden overdreven frygt for kidnapning eller attentater.

Præsidentens uforsonlige kurs - hjulpet af massiv nordamerikansk militær bistand - har bragt guerillaen i defensiven. Den økonomiske vækst er stigende - nu på syv procent årligt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu