Læsetid: 1 min.

Cheminova bøjer sig

20. august 2008

Kemivirksomheden Cheminova vil ikke længere forsøge at modarbejde, at de brasilianske myndigheder undersøger virksomhedens salg af en ekstremt farlig sprøjtegift. De brasilianske sundhedsmyndigheder og danske politikere har kritiseret, at Cheminova sammen med en lokal brancheorganisation i Brasilien har klaget til domstolene over et truende forbud mod et giftigt sprøjtemiddel. Sprøjtemidlet med navnet methyl parathion har i årevis været forbudt både i Danmark og EU. Det har tidligere været fremme, at de brasilianske myndigheder skønner, at sprøjtemidler hvert år koster livet for 2.000-4.000 af landets landarbejdere, mens op mod 300.000 bliver syge. ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu