Læsetid: 1 min.

Europæerne bliver færre og færre

26. august 2008

Endnu et nyt studie bekræfter, at Europas befolkning bare bliver ældre og ældre og mindre og mindre. Ifølge en analyse fra det tyske institut Berlin Institute for Population and Development, omfattende alle 27 EU-lande og Island, Norge og Schweiz, vil der kun være 542 millioner europæere i 2050 mod 591 millioner i dag. Samtidig vil andelen af personer over 65 år vokse fra 16 til 28 procent. Problemet er selvfølgelig, at der ikke fødes nok børn. Europæiske kvinder føder i snit kun 1,5 barn, mens asiatiske og latinamerikanske kan præstere 2,5 hver, og afrikanske kvinder i gennemsnit føder fem. Værst ser det ud i Tyskland, Spanien, Italien og de fleste østeuropæiske lande, som kun kan præstere en fødselsrate på 1,4, mens Storbritannien, Frankrig, Irland og Skandinavien svinger sig op på 1,8. Kombineret med at mange immigrerer fra øst mod vest, betyder det, at visse østeuropæiske regioner vil opleve en reel affolkning de kommende år, forudser analysen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu