Note
Læsetid: 1 min.

Lega Nord vil blokere moskéer

Udland
26. august 2008

Det fremmedfjendske parti, Lega Nord i Italien, der ved parlamentsvalget i april fik otte procent af stemmerne blandt andet på love "at forsvare den italienske races værdier", vil nu sætte en stopper for opførelsen af moskéer i støvlelandet. Partiet vil ifølge Financial Times foreslå en lov, der kræver regional godkendelse, hvis der skal opføres en moské et sted. Loven siger, at der ikke må være minareter eller højttalere, der kalder til bøn, at alle prædikener skal holdes på italiensk og ikke mindst, at der skal afholdes lokale folkeafstemninger om spørgsmålet. Det vil i praksis stoppe moské-byggeriet. Italien er allerede i det europæiske søgelys på grund af sin hårde kurs over for romaer, en kurs som både Europarådet og EU betegner som diskrimination af en bestemt befolkningsgruppe. Spørgsmålet er dog også om Lega Nord kommer igennem med sit lovforslag, der ifølge flere eksperter strider mod den italienske forfatning.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her