Note
Læsetid: 1 min.

Præsident Mwanawasa død

Udland
20. august 2008

Zambias præsident, Levy Mwanawasa, døde i går på et hospital i Frankrig, meddelte Zambias vicepræsident, Rupiah Banda. Præsidenten døde kort før sin 60-års fødselsdag den 3. september. Mwanawasa har været indlagt, siden han fik et slagtilfælde i juli. Mwanawasa var en af de hårdeste kritikere af Zimbabwes præsident Mugabe, og han var leder af et land, der har et godt forhold til internationale donorer og Den Internationale Valutafond. Det gode forhold skabte han ved at slå hårdt ned på korruption og stramme op på regeringens udgifter. Det ventes, at vicepræsident Banda nu bliver fungerende præsident, indtil der er afholdt nyvalg. ritzau/Reuters

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her