Læsetid: 4 min.

Den problematiske mediedarling

Efter et ti dage langt besøg i Frankrig møder Dalai Lama endelig officielle repræsentanter fra landet i morgen. Men der er ikke tale om en statsmodtagelse. I stedet møder den åndelige leder præsidentfruen og udenrigsministeren i et kloster. Symptomatisk siger tibetologer, fordi de fleste af verdens ledere stadig frygter Kina
Den franske oppositionspolitiker Ségolène Royal mødes med den tibetanske leder, Dalai Lama, under dennes besøg i Frankrig, mens præsident Nicolas Sarkozy har sendt sin kone. Lamaen har stor folkelig sympati, så han er god at lade sig fotografere ved siden af. Politikere har altid travlt med at møde ham, når de sidder i opposition, mens det pludselig er meget sværere, når de sidder i regering.

Den franske oppositionspolitiker Ségolène Royal mødes med den tibetanske leder, Dalai Lama, under dennes besøg i Frankrig, mens præsident Nicolas Sarkozy har sendt sin kone. Lamaen har stor folkelig sympati, så han er god at lade sig fotografere ved siden af. Politikere har altid travlt med at møde ham, når de sidder i opposition, mens det pludselig er meget sværere, når de sidder i regering.

Arnaud Jaffrey

21. august 2008

Først ville han godt. Så ville han ikke alligevel. Og nu sender han så sin frue og udenrigsminister i stedet for.

Diskussionen om, hvorvidt den franske præsident, Nicolas Sarkozy, skulle møde Tibets åndelige eksilleder Dalai Lama, har længe bølget frem og tilbage i Frankrig.

Men efter den kinesiske ambassadør i Paris advarede "om seriøse konsekvenser for de to landes bilaterale relationer", hvis et møde fandt sted, annoncerede Sarkozy endelig i begyndelsen af måneden, at han ikke kunne møde Dalai Lama under hans 11 dage lange besøg i Frankrig. Et besøg, der har været planlagt i to år. I stedet rejste præsidenten til OL-åbningsceremoni i Beijing.

Som et plaster på såret sender præsidenten dog fredag sin kone, Carla Bruni-Sarkozy, ned til et buddhistisk tempel i Sydfrankrig, som Dalai Lama indvier på sin næstsidste dag i Frankrig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu