Note
Læsetid: 1 min.

Smider granitblokke i Vadehavet

Udland
13. august 2008

Aktivister på to Greenpeace-skibe dumpede i går over 150 granitblokke på hver to-tre ton på bunden i den tyske del af Vadehavet. Formålet med aktionen ud for øen Sild (Sylt) er at beskytte et havområde, der af EU er udnævnt til "særligt beskyttelsesområde" i det såkaldte Natura 2000-netværk, men som ødelægges af fiskeri med bundtrawl og udvinding af sand og grus. Det skader havmiljøet og bestanden af tunge og rødspætte, ligesom revet bliver ødelagt, lyder det fra Greenpeace i Tyskland.

Såvel tyske som danske både fisker i området. Stenblokkene skal forhindre dem i at bruge bundtrawl, som ødelægger alt liv på havbunden. Det er Greenpeaces mål at sænke i alt 1.000 stenblokke ned som barrierer i vandet.

Aktionen får SF og De Radikale til at beskylde miljøminister Troels Lund Poulsen (V) for smøleri, fordi han ikke som lovet har sendt forslag til nye Natura 2000-områder til vands i høring inden sommerferien. Miljøministeren svarer, at han kommer med forslagene meget snart.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her