Læsetid: 7 min.

Spinkelt håb for Yemens barnebrude

Over halvdelen af Yemens piger bliver gift, før de er 18 år. Tre fraskilte piger på otte, ni og 12 år har nu for alvor sat fokus på problemet med børneægteskaber, men indtil videre har parlamentet nægtet at gøre det strafbart at tvinge sine døtre til ægteskab
Arwa på ni (t.v.), Reem på 12 og Nojoud på otte (t.h.) får gaver for at fejre, at de er brudt ud af de tvangsægteskaber, som deres fædre tvang dem ind i. -Vores rettigheder- står der på kortene fra kampagnen mod børneægteskaber i Yemen.

Arwa på ni (t.v.), Reem på 12 og Nojoud på otte (t.h.) får gaver for at fejre, at de er brudt ud af de tvangsægteskaber, som deres fædre tvang dem ind i. -Vores rettigheder- står der på kortene fra kampagnen mod børneægteskaber i Yemen.

Yemen Times

25. august 2008

Under et familiebesøg i hovedstaden Sanaa stak otte-årige Nojoud Nasser af til den lokale domstol for at bede om en skilsmisse. Dermed blev hun den første af Yemens mange barnebrude, der ved egen kraft brød ud af sit uønskede ægteskab. Nu står hun med to andre nyskilte piger, Arwa på ni og Reem på 12, og smiler og stråler i opmærksomheden fra en stor gruppe lokale og udenlandske gæster, som er kommet til en reception på avisen Yemen Times for at hylde de tre unge pionerer.

Før pigerne kom ind, bød avisens kvindelige chefredaktør, Nadia Saqqaf, velkommen med en tale, hvor hun bad de fremmødte journalister og fotografer om ikke at kaste sig nådesløst over pigerne. Denne dag skal være en fejring, hvor pigerne er i centrum og får lov at være børn - noget, deres fædre ellers ikke har tilladt dem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Bevares... En skamplet for menneskeheden, som alle andre religiøse skampletter.... Man må håbe at en skønne dag, bliver mennesket fri for guder, religion og sindssyge traditioner.(og nationalisme)
Jeg kan bare ikke se det for mig, hvordan vil lovgivning matche religionen, når Islams 1.lady(en af dem) har kun været 9 år gammel ved ægteskabs tidspunkt.
PS: Gad vide om Asma, når hun tager til Yemen for at deltage i koran kurser, ser/ diskuterer den slags.