Note
Læsetid: 1 min.

Storbritannien: Økonomienlige så dårlig som i 1970'erne

Udland
28. august 2008

Den økonomiske krise i Storbritannien er nu så alvorlig, at eksperter sammenligner tilstanden med 1970'erne. Det er blandt andet Charles Bean, den nye næstkommanderende i den engelske nationalbank, Bank of England, der vurderer, at den dårlige økonomiske situation kan fortsætte et stykke tid endnu. "Det ser ud, som om det vil vare ved et godt stykke tid endnu. De rystelser, der rammer os, er mindst lige så udfordrende som dem tilbage i 1970'erne," udtaler Charles Bean til The Independent og tilføjer, at banken "krydser fingre for, at tingene kommer til at se bedre ud". Den tidligere administrerende direktør for Bank of Scotland, Peter Burt, mener, at kreditvanskelighederne og brændstofpriserne i dag gør situationen værre end i 1970'erne. Han opfordrer den britiske nationalbank til at komme med en garanti for, at den vil gribe ind i tilfælde af bankkonkurser i landet. "Jeg håber at Bank of England gør mere end at krydse fingre," siger Peter Burt. kja

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her