Note
Læsetid: 1 min.

USA fremlægger Georgien-resolution i FN

Udland
11. august 2008

USA vil fremlægge et resolutionsudkast i FN's Sikkerhedsråd, der opfordrer til en øjeblikkelig våbenhvile mellem Georgien og Rusland i den optrappede strid i det sydlige Kaukasus. USA's FN-ambassadør Zalmay Khalilzad opfordrede søndag det 15 lande store råd til hurtigt at handle og "opfordre til en øjeblikkelig våbenhvile og tilbagetrækning af alle styrker til status quo," før kampene begyndte i den georgiske udbryderrepublik Sydossetien tidligere på ugen. Khalilzad understregede specifikt behovet for, at Rusland trækker de kampstyrker, det har sendt til Sydossetien i den forløbne uge, tilbage. USA advarede tidligere søndag Rusland om, at en yderligere eskalering af situationen kan få "betydelige og langsigtede konsekvenser" for forholdet mellem Rusland og USA. Imens var Frankrigs udenrigsminister, Bernard Kouchner, efter planen på vej til Georgien søndag i et forsøg på at mægle. Kouchner advarede inden ankomsten om, at konflikten mellem Rusland og Georgien kan blive "balkaniseret". "Vi står over for en eskalation af vold, der er uacceptabel inden for Europas døre. Det minder mig alt for meget om andre nylige konflikter, der har revet vort kontinent i stykker, ikke mindst Balkan," sagde han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her