Læsetid: 1 min.

15 års fængsel for eksamenssnyd

15. september 2008

Det er forbudt at snyde til eksamen. Det har de fleste lært gennem årene, men i Egypten venter der mere end en eftersidning eller en reeksamen for at snyde sig vej til en bedre karakter. I omfattende sag om eksamenssnyd er alt 14 personer blevet fængslet, heriblandt en rektor, en politimand og forældre. De er blevet idømt bøder og mellem tre og 10 år bag tremmer for at have lækket oplysninger om en af de vigtige, adgangsgivende gymnasieeksamener i Egypten. Lederen af det lokale eksamensråd i den egyptiske by Minya har fået den hårdeste straf på 15 års fængsel, skriver BBC News.

Ifølge den lokale domstol har de tiltalte organiseret lækager, hvilket har ødelagt princippet om lige muligheder mellem eleverne i fagene matematik og engelsk. 800.000 gymnasieelever skal nu op til en ny eksamen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu