Nyhed
Læsetid: 1 min.

Bilbombe nær USA-ambassade i Yemen

Området ved USA's ambassade i Yemens hovedstad, Sanaa, blev onsdag rystet af eksplosioner fra bilbombe. Arabiske tv-stationer rapporterer om skud og ofre.
Udland
17. september 2008

Området ved den amerikanske ambassade i Yemens hovedstad, Sanaa, blev onsdag rystet af mindst to eksplosioner, hvorefter der steg røg op fra den stærkt bevogtede ambassadegrund og affyret skud og raketter i området, oplyser øjenvidner til flere medier.

Ifølge tv-stationen Al Arabiya blev den første eksplosion udløst af en bilbombe, som menes at have kostet et endnu ukendt antal mennesker livet.

Det bekræftes af den amerikanske ambassades talsmand.
- Der skete endnu en eksplosion lige efter den første. Jeg har ikke noget overblik over antallet af ofre eller deres nationalitet, siger talsmanden, Ryan Gliha, til det amerikanske nyhedsbureau AP.
Øjenvidner siger til det franske nyhedsbureau AFP, at der stod en brændende bil på vejen til ambassaden, og at politiet afspærrede området for at skabe plads til ambulancer og brandbiler, som hurtigt nåede frem. Andre øjenvidner fortæller om ildkampe mellem vagter og terrorister.

Det amerikanske udenrigsministerium beordrede i april størstedelen af personalet evakueret fra Sanaa, efter at formodede terrorister fra al-Qaeda måneden forinden angreb ambassaden med morterer, som kostede en yemenitisk vagt livet og sårede 13 piger på en skole i nærheden. Evakueringen blev beordret dagen efter, at boliger til amerikanske oliearbejdere blev også ramt af raketter.

Yemen har gentagne gange været skueplads for angreb. I oktober 2000 blev 17 amerikanske sømænd dræbt, da al-Qaeda angreb det amerikanske krigsskib "USS Cole" i havnebyen Aden. Og efter terrorangrebet på USA den 11. september 2001 stillede det fattige lands regering sig på amerikanernes side i krigen mod terror,

al-Qaeda-lederen Osama bin Ladens familie har sine rødder i Yemen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her