Læsetid: 1 min.

Bombe i Baskerlandet

22. september 2008

Mindst fem mennesker blev såret, da en bilbombe blev bragt til sprængning foran en politistation i den nordlige baskiske by Ondarroa tidligt søndag. Eksplosionen skete kl. 04.30. Ingen mennesker kom til gengæld til skade, da en bilbombe omkring midnat eksploderede i Vitoria, hovedstaden i Spaniens nordlige baskiske region, oplyser spansk politi. Inden bomben sprængtes, havde organisationen ETA advaret politiet, som dermed kunne nå at afspærre området. ETA, der i 40 år har kæmpet for et uafhængigt baskisk hjemland, erklærede i marts 2006 'permanent våbenhvile', men tilbagekaldte våbenhvilen 15 måneder senere i utilfredshed med fredsforhandlingerne.

ritzau/AFP

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu