Note
Læsetid: 1 min.

EU kræver forklaring fra Kina

Udland
20. september 2008

EU kræver ligesom WHO og FN's børnefond, Unicef, en forklaring fra de kinesiske myndigheder på den omsiggribende fødevareskandale, som har gjort tusindvis af småbørn i Kina syge. Kravet kommer, efter at panikken har bredt sig til også at omfatte regulær mælk, og der er frygt for, at problemet kan være langt større, da andre mejeriprodukter nu også kan være i risikozonen. Næsten 10 procent af prøver taget i mælk og drikkeyoghurt fra tre store kinesiske mejeriproducenter har vist sig at være forurenet med det giftige stof melamin. De kinesiske myndigheder mener, at stoffet indtil nu er skyld i fire småbørns død.

ritzau/Reuters

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her