Note
Læsetid: 1 min.

FN vil sikre paradis

Udland
5. september 2008

Irak

Edens Have fra Biblen burde egentlig være et sted, der ikke findes bedre. Men sådan er det ikke. Haven, hvor Adam og Eva ifølge Biblen levede, ligger i det krigshærgede Irak, og det ligger i et område, der igennem årene er ødelagt. Det vil FN gøre noget ved. FN's Miljøorganisation (Unep) og FN's organisation for uddannelse, videnskab og kultur (Unesco) har udarbejdet en plan, der skal beskytte og bevare området, og Italiens regering bidrager med økonomisk støtte. Området ligger i det sydlige Irak i et sumpområde, der igennem årene er blevet stadig mindre. Området blev næsten tørlagt af det gamle Saddam Hussein-styre, der faldt i 2003 i forbindelse med den amerikanske invasion.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her