Note
Læsetid: 1 min.

Hærchef dømt i Haag

Udland
16. september 2008

Rasim Delic, den tidligere leder af Bosniens muslimske hær, blev mandag idømt tre års fængsel ved FN's krigsforbrydertribunal. Han blev dømt for udenlandske muslimske soldaters tortur af bosnisk-serbiske soldater.

Dommer Bakone Justice Moloto kaldte i forbindelse med domsafsigelsen soldaternes mishandling af deres modstandere under krigen i Bosnien 1992-1995 for "afskyelig brutal".

Den 59-årige Delic er en af de mest højtstående bosniske, muslimske ledere, der er blevet stillet for tribunalet. Han undlod at forhindre og straffe mujahnedinernes -fremfærd i landsbyerne Livade og Kamenica i det centrale Bosnien i 1995, fastslog tribunalet.

ritzau/Reuters

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her