Læsetid: 3 min.

Haider er tilbage - nævn blot ikke krigen

Den østrigste højreleder står i spidsen for et nyt parti og mener, at hans gamle nazisympatier er glemt - de giftige holdninger til indvandrere har han dog ikke aflagt
27. september 2008

Jörg Haider, den højreorienterede politiker, som for små ti år siden gjorde Østrig til lidt af en international paria på grund af sit positive syn på Nazityskland, sigter mod overraskende politisk comeback. Da hans parti var en del af Østrigs koalitionsregering i 1999, betegnede den provoglade populist en gruppe SS-veteraner som "mænd af ære" og roste Hitlers beskæftigelsespolitik. Resultatet blev EU-sanktioner mod Østrig.

58-årige Haider har været ude af landspolitik siden da, men ved parlamentsvalget i morgen håber han at vende tilbage med et resultat, der kan gøre ham til tungen på vægtskålen. I en samtale med Independent, der foregår i hovedkvarteret for hans nye parti, Fremtidens Alliance, siger Herr Haider: "Jeg ønsker at stille op til embedet som Østrigs kansler. Jeg er overbevist om, at jeg kan tilbyde et alternativ til de vælgere, der har fået nok af storkoalitionens svigt."

Østrigs storkoalition, der består af Det Konservative Folkeparti og Socialdemokraterne, faldt i juli fra hinanden efter måneders magtkampe. Ingen af de to partier ønsker at danne en ny alliance.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu