Note
Læsetid: 1 min.

Historisk tyrkisk besøg

Udland
4. september 2008

Armenien

Tyrkiets præsident, Abdullah Gül, besøger i weekenden Armenien for at overvære en fodboldkamp, meddelte hans kontor i går. Besøget er et markant diplomatisk skridt for de to lande, der ikke har haft diplomatiske forbindelser med hinanden, siden Tyrkiet afbrød forbindelserne i protest mod Armeniens kontrol med Nagorno-Karabakh, der er en armensk enklave i Aserbajdsjan. Armeniens og Tyrkiets landshold spiller mod hinanden i Armeniens hovedstad, Jerevan, den 6. september. Det er første gang, at en tyrkisk leder besøger Armenien i 15 år. Armenien beskylder det tidligere Osmanniske Rige for at have begået folkedrab mod armeniere i begyndelsen af 1900-tallet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her