Læsetid: 1 min.

Det er løgn!

Washington Post, New York Times, TIME Magazine. Ret så seriøse medier er begyndt utvetydigt at anklage Barack Obama og John McCain for at lyve
Udland
19. september 2008

VIDEO: Spanskproget McCain-reklame anklager Obama for at være imod mexicanske indvandreres rettigheder. Løgn, siger Washington Post

Førende, amerikanske medier tager nu L-ordet i deres mund. Altså, det politiske L-ord. Løgn.

Begge præsidentkandidater lyver om hinandens holdning til illegale, mexicanske invandrere (New York Times). Obama lyver om McCains holdning til statslig regulering på finansmarkedet (Washington Post). Og McCain lyver bare i det hele taget (Joe Klein, TIME Magazine).

Information.dk fortalte tidligere på ugen, at det online nyhedsbureau Publishing 2.0 har skabt nyhedsgruppen Spinewatch i kampen mod løgne i valgkampen. Spinewatch samler på artikler, hvor medier tager bladet fra munden og utvetydigt siger, at kandidaterne lyver.

Det er faktisk et nyt fænomen i tilstræbt objektiv journalistik. Normalt bruges eufemismer som at være "unøjagtig i sine udtalelser" eller at "omgås fakta tvivlsomt", når politikere lyver.

Tonen i den aktuelle valgkamp er bare blevet for meget for de etablerede medier. De siger fra og siger i højere grad tingene, som de er: "Det er løgn!"

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her