Nyhed
Læsetid: 1 min.

Når præsidentkandidater kikser

Det velanskrevne, amerikanske magasin Foreign Policy har lavet lister over John McCains og Barack Obamas ti værste idéer. Læs om forslagene og hvorfor de ikke holder
Det velanskrevne, amerikanske magasin Foreign Policy har lavet lister over John McCains og Barack Obamas ti værste idéer. Læs om forslagene og hvorfor de ikke holder
Udland
12. september 2008

Foreign Policy kritiserer særligt McCains løsninger på energiproblemet, som de dømmer gammeldags. Hans begejstring for skattelettelser deles heller ikke af magasinet. På Demokraternes side skoses Obamas for protektionisme i handelsspørgsmål, udenrigspolitisk naivitet og populisme i sine miljøforslag.

Blandt Barack Obamas dårligste idéer er en genforhandling af den nordamerikanske frihandelsaftale (NAFTA), der skal sikre amerikanske arbejdspladser. Protektionistisk og urealistisk, mener magasinet.

Udenrigspolitisk kikser Obama, når han åbent taler om amerikanske militæraktioner i Pakistan, som er ekstremt upopulære i landet. Udtalelsen om, at han gerne vil mødes med den iranske præsident Mahmoud Ahmadinejad uden at stille betingelser på forhånd, kritiseres også som naiv og skadelig.

McCains ringeste idéer inkluderer den meget omtalte dag med skattefri benzin og olieboringer ud for den amerikanske vestkyst. Populistisk og uansvarligt, mener Foreign Policy. Også McCains idé om at gøre George Bushs skattelettelser permanente og hans forslag om et påkrævet tre-femtedeles flertal i Kongressen for at hæve skatter fejes af bordet.

Læs lister over McCains og Obamas dårligste idéer på ForeignPolicy.com.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her