Nyhed
Læsetid: 1 min.

Obama: Teknisk set ville McCain være grisen

Obama forsvarede i går aftes sig selv mod beskyldninger om sexisme i David Letterman Show. Tirsdag kaldte han John McCains økonomiske plan for "læbestift på en gris". Republikanerne beskyldte derefter Obama for at referere til Sarah Palin, som kalder sig selv en "pittbull med læbestift"
Udland
11. september 2008

"Det er 'fjollesæson' i politik", sagde Barack Obama, da han i går aftes forsvarede sig selv om anklager for sexisme i David Letterman Show.

Sagen startede, da Obama i en tale tirsdag sagde om John McCains økonomiske politik: "Man kan smøre læbestift på en gris. Men det er stadig en gris". Se video her:

Republikanerne greb med det samme muligheden og lavede en video-reklame, hvor de beskydler Obama sexistiske referencer til vicepræsidentkandidat Sarah Palin. Se video her:

Palin kaldte i sin tale på Republikanernes partikonvent i Minnesota sidste uge sig selv for en pittbull terrier med læbestift. Udtrykket er siden blevet kult.

At dømme på tilhørernes jubel, var Obamas vist det eneste, der ikke selv opfattede den mulige reference til Palin i sin tale tirsdag.

Hos David Letterman havde han alligevel overskud nok til at pointere, at hvis han virkelig havde ment udtrykket sådan, som Republikanerne påstår, ville Palin teknisk være læbestiften og McCain grisen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her