Note
Læsetid: 1 min.

På flugt fra voldsomme oversvømmelser

Udland
8. september 2008

Mindst 600.000 mennesker i Bangladesh er blevet isoleret fra omverdenen, og mange tusinde mennesker er på flugt fra store vandmasser som følge af flere dages voldsomt regnvejr. Også i det nordøstlige Indien er situationen alvorlig, selv om myndighederne forsøger at hjælpe med humanitær bistand. Alligevel forværres situationen time for time, siger myndighederne. Næsten hele Bangladesh er ramt af oversvømmelser, men værst ramt er Bogra- og Sirajaganj-områderne, hvor hele landsbyer er skyllet bort af vandmasserne. Ingen er dog omkommet i Bangladesh endnu ifølge myndighederne. I Indien er situationen endnu værre i staten Assam, hvor næsten 900.000 mennesker er evakueret, efter at floden Brahmaputra er gået over sine bredder flere steder. Hidtil er i alt 1.876 mennesker omkommet under monsun-regntiden, skriver nyhedsbureauet AP.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her