Note
Læsetid: 1 min.

Retssag mod Zuma droppet

Udland
13. september 2008

En domstol i Sydafrika afviste i går en sag mod lederen af regeringspartiet ANC, Jacob Zuma, og banede dermed vejen for, at han kan blive Sydafrikas præsident til næste år. Den karismatiske Zuma, der blev lykønsket af tilhængere uden for retsbygningen, er favorit til at blive præsident i Sydafrika, når den siddende præsident, Thabo Mbeki, træder tilbage næste år. Få dage efter, at Zuma i december væltede Mbeki som leder af ANC ved en kampafstemning, besluttede myndighederne igen at rejse tiltale mod Zuma i en sag, der ellers var blevet droppet. "Dette er en lære om, at vi ikke skal tie stille, hvis de mennesker, vi giver magten, misbruger denne magt," sagde Zuma. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her