Læsetid: 2 min.

Stil(i)konerne

Hvem er mest hot? Michelle Obama eller Sarah Palin? Celebrity magasinet People har anbragt Barack Obamas hustru på en global top 10 over verdens bedst klædte kvinder. Men ventelisten på Sarah Palins brilletype er oppe på to måneder
Udland
25. september 2008
Ventelisten til Sarah Palins brillemodel er oppe på to måneder, og frisører og parykforretninger melder om et enormt salg i Sarah Palin-inspirerede frisurer og parykker.

Ventelisten til Sarah Palins brillemodel er oppe på to måneder, og frisører og parykforretninger melder om et enormt salg i Sarah Palin-inspirerede frisurer og parykker.

Mandel Ngan

WASHINGTON DC - Hvem er den smarteste? Det spørgsmål optager ikke bare modebranchen, men også en hel del vælgere i USA efter at People Magazine i denne uge kårede Michelle Obama til at være en af verdens 10 bedst klædte kvinder.

Obama figurerer på det toneangivende celebrity magasins top 10 sammen med kvinder som Angelina Jolie, Sarah Jessica Parker fra Sex and The City og skuespiller Kate Hudson.

Og hvis nogen af Informations højpandede læsere skulle tro, at det kun er hjernedøde hockey moms eller teenagepiger, der går op i den slags, så tager man altså fejl. I forgårs stemte tusindvis af seere af CNN's aftenshow, Showbizz Tonight, om hvem af de to kvinder, der p.t. dominerer sladderen i amerikansk politik - republikansk vicepræsidentkandidat Sarah Palin eller Barack Obamas hustru - der er den mest velklædte.

De til lejligheden indkaldte dommere fra fire amerikanske modeblade dømte med stemmerne tre mod en Obama som den suveræne vinder.

"Palin er for konservativ, hun har altid samme type tøj på, mens Michelle Obama virkelig er overraskelsernes kvinde. Man kan ikke helt vide, hvad hun har på, men det er altid super smart og hun er fremme på beatet," lød det.

Men tirsdag aften havde læserne og seerne talt, og de vendte tommelfingeren ned. 64 procent svarede nej til CNN's spørgsmål om, hvorvidt Obama kan siges at være et 'stil-ikon' på linje med Jackie Kennedy, mens kun 36 svarede ja.

Den uartige abe

Og Sarah Palin kan trygt læne sig op ad det faktum, at salget af hendes karakteristiske uindfattede briller af mærket Kazuo Kawasaki, nu er firedoblet efter hendes nominering som vicepræsidentkandidat. Ventetiden på at købe et sådan par er nu oppe på to måneder. Og de røde højhælede sko med kig til tæerne, som Palin valsede rundt i på scenen, da hun blev introduceret som McCains vicepræsident, er nu totalt udsolgt.

De amerikanske kvinder er helt vilde med skoene fra Naughty Monkey - et mærke der traditionelt har henvendt sig til lettere slutty collegestuderende med lidt ekstra penge på natklubbudgettet, men som nu pludselig rykker over hele USA. Ligesom frisører og parykforretninger melder om et enormt salg af Palin parykker og køer af kvinder, som vil klippes og farves som den republikanske kandidat, skrev den ansete og normalt knastørre finansavis Wall Street Journal forleden.

I Informations medarbejders lokale frisørsalon Pabo i Chevy Chase bekræfter frisør Michael delvist den nationale tendens.

"Jeg har haft to kvinder i denne uge, som har nævnt hende, da de skulle farves og klippes. Og vi er jo i demokratisk territorium her, så det vil jeg betegne som markant," lyder det.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jørgen Springborg

Morsom artikel, men en kvinde bør ikke bruge sexistiske udtryk som "hjernedød hockey moms" og "slutty collegestuderende". den eneste undskyldning er, at beboere i Chevy Chase - med en gnnemsnitsindkomst på 160.000 $, 57 danskere, 1-2% afro-amerikanere osv ikke kan klare en landsbykvinde fra Alaska, jfr. http://censtats.census.gov/data/MD/1602416620.pdf (tallene er fra 2000).

Hvis der skulle være læsere af Information, som elsker amerikansk sladder, så læs videre her:

http://www.peoplestylewatch.com/people/stylewatch/gallery/0,,20226392_8,...

Vi ser frem til flere sjove historier set fra det skønne Chevy Chase