Note
Læsetid: 1 min.

Udsigt til løsning

Udland
4. september 2008

Cypern

De rivaliserende ledere i Cypern indledte i går forhandlinger, som anses for at være den bedste chance i årevis for en genforening af den delte ø. Hvis forhandlingerne lykkes vil det også afslutte en konflikt, der kan undergrave Tyrkiets bestræbelser på at opnå EU-medlemskab. Præsident Kristofias fra det græsk-cypriotiske sydlige Cypern og hans tyrkisk-cypriotiske modpart, Mehmet Ali Talat, mødtes i ingenmandslandet, der deler hovedstaden Nicosia. Diplomater og politiske iagttagere betegner drøftelserne som den første reelle chance for et gennembrud i lang tid. Cypern har været delt siden 1974, da Tyrkiet indledte en invasion som reaktion på et græsk-cypriotisk kup.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her