Note
Læsetid: 1 min.

USA advarer Iran

Udland
16. september 2008

USA krævede i går, at Iran indstiller berigelsen af uran - ellers risikerer det iranske styre yderligere sanktioner. Det sagde Hvide Hus-talsmand Gordon Johndroe, efter at Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA) tidligere på dagen i en ny rapport konstaterede at agenturet ikke kan fortsætte sine undersøgelser af Irans atom-program, fordi den iranske ledelse nægter at samarbejde.

IAEA opfordrer Iran til at modbevise efterretningskilders mistanker om, at atomprogrammet ikke kun har et fredeligt formål. FN-eksperterne mener dog, at der er lang vej igen, før Iran formår at berige tilstrækkeligt med uran til at kunne fremstille en atombombe.

ritzau/Reuters

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her