Nyhed
Læsetid: 1 min.

Amerikanske aviser: Et valg for eller imod 'Mr. Government'

Debatten handlede om offentligt forbrug og skat. Økonomisk filosofi er stadig skillelinjen mellem kandidaterne, lyder konklusionen fra lederskribenter i USA
Debatten handlede om offentligt forbrug og skat. Økonomisk filosofi er stadig skillelinjen mellem kandidaterne, lyder konklusionen fra lederskribenter i USA
Udland
16. oktober 2008

Temaerne for debatten var de samme, som har fyldt mediebilledet den seneste tid: skat, offentligt forbrug og sygesikring. Det mener centrum-højre-avisen Washington Post, der langt fra er begejstret for McCains indsats.

McCain gjorde igen den tidligere venstreterrorist Bill Ayers, som Obama har arbejdet sammen med i Chicago, til et emne i debatten. Det sammen gælder for ACORN, en social organisation som McCain mener opererer ulovligt. 'Ynkeligt' og 'uoverbevisende', ikke mindst i lys af landets økonomiske problemer, lyder Washington Posts hårde dom over McCains angrebstaktik.

Statens størrelse

I den højreorienterede finansavis Wall Street Journal bliver offentligt forbrug fremhævet som debattens centrale emne. McCain kaldte på et tidspunkt undervejs Obama for 'Mr. Government'. Og det var debattens højdepunkt, mener avisen, der støtter en erhvervsvenlig skattepolitik og lavt offentligt forbrug.

Obama tror, at øget offentligt forbrug og små skattefordele til virksomheder, der skaber jobs i USA, kan sætte gang i økonomien. Men det er i virkeligheden blot at tage penge fra det private erhvervsliv og bruge dem til statens egne formål. Og det ikke gavner men skader økonomien, mener Wall Street Journal.

Nye idéer

Cenrum-venstre-avisen New York Times mener, ikke overraskende, at Obama gjorde det bedst i debatten. Avisens leder udpeger skattepolitik som det centrale emne og den store skillelinje mellem de to kandidater.

Det blev endnu mere tydeligt i går, at McCains plan for jobskabelse er at øge skattelettelser af den type, som Bush har givet i sin embedsperiode. De viser med al tydelighed, at McCain ikke har nogen nye idéer til at løse landets problemer, skriver New York Time.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her