Læsetid: 1 min.

Professor: Krugman enestående formidler

At Paul Krugman vinder Nobelprisen i økonomi 2008 er 'super fortjent', siger professor i makroøkonomi Henrik Jensen. Hans politiske observans er i den sammenhæng 'flintrende ligegyldig'
13. oktober 2008

Paul Krugman er en ikke helt ukontroversiel modtager af Nobelprisen i økonomi 2008. Han er kendt for at hudflette den økonomiske liberalisme, blandt andet i sin klumme i New York Times.

Henrik Jensen, professor i penge- og makroøkonomi ved Københavns Universitet, mener dog ikke politik har noget med sagen at gøre. Han betegner Paul Krugman som en 'enestående formidler'. Alene af den grund er han en fortjent prismodtager, mener Jensen.

Økonomisk geografi

Krugman får Nobelprisen for sin teori om mønstre i international handel. Som en af de første brugte han den såkaldte økonomiske geografi i sin analyse af verdenshandel, forklarer Henrik Jensen.

"Krugman får Nobelprisen, fordi han er kommet med varige bidrag til den økonomiske teori. Politiske labels er totalt irrelevante i den sammenhæng. Han får ikke prisen, fordi han skriver en fremragende klumme i New York Times," siger Henrik Jensen og fortsætter:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lennart Kampmann

Krugman skriver skarpt og klart og får dermed inspireret mange til at gå i dybden med økonomiske spørgsmål. En Nobel pris er bestemt ikke spildt på ham.

med venlig hilsen
Lennart

Bo Klindt Poulsen

Enig, Lennart! Han har fuldt fortjent det.

Selv for en absolut økonomisk novice og amatør som mig, var hans bog "The Conscience of a Liberal" virkelig en stor oplevelse.

Den er hermed anbefalet!

Bo Klindt Poulsen

@ Inger:

Sludder og vrøvl. Nobelprisen i økonomi er ikke en del af fundatsen i Alfred Nobels testamente. Den er skabt af den svenske nationalbank i 1968 til minde om Nobel. Så den er ikke strid med noget som helst.

Lennart Kampmann

Jeg kan også anbefale "Peddling Prosperity" (der på dansk vel vil hedde noget a la velstand fra en dørsælger ;) )

Den er fra midt 90'erne.

Krugman er på mange måder den jævne mands økonom. Han forstår at sætte sine pointer op i en logisk rækkefølge, så man får overblik og forståelse for det emne han bearbejder. Og så er han ikke bange for at have en mening, en ofte velbegrundet og rationel mening.

Om man så er 100% enig med ham er en anden sag. Han har en skarp tunge, der dog bevarer den gode tone, og jeg synes han går efterbolden, ikke manden, når han deltager i den offentlige debat.

med venlig hilsen
Lennart