Læsetid: 2 min.

Blå drinks og bare bryster

I en rå betonbygning fester New Yorks hipstere for Obama med blå drinks og bare bryster
I en rå betonbygning fester New Yorks hipstere for Obama med blå drinks og bare bryster
5. november 2008

BROOKLYN, NEW YORK - Da Barack Obama vinder Ohio, er James Morrison fra Brooklyn så godt som overbevist om en demokratisk sejr. Det sker lidt i ti, amerikansk tid, og Morrison, der selv er født i svingstaten Ohio, har fulgt optællingen af stemmer fra starten til en Obama-fest i ’Galapagos Art Space’ i det hippe kunstner-kvarter DUMBO ved Brook-lyn Bridge.

”Jeg var ikke sikker på, at han ville vinde, men nu er der vist snart ingen tvivl,” siger han, da jubelen har lagt sig.
”Hvis Obama virkelig vinder, vil jeg sove rigtig godt i nat og vågne op i morgen til en helt frisk start,” fortsætter Morrison.
To MTV-lignende værter underholder gæsterne i det store rå betonrum, hver gang der er reklamer i CNN’s valgdækning. ’Yes we can-can’ dansere, inspireret af Barack Obamas valgslogan, viser trusser med bogstaver fra favorittens navn, mens en blå kick-boxer nedlægger en rød. Løbende bliver der spillet ’See something, say something’ quiz, der er en parodi over en kampagne, der kører i New Yorks metro, som handler om, at alle passagerer skal melde alt mistænkelig opførsel til politiet. Gæsterne er delvist med i legen, men stemnin-gen er mærket af, at intet endnu er afgjort.

Op af sofaen

Festen for Obama er arrangeret af Robert Elmes fra Canada, der har arrangeret events i New York siden start 1990’erne. I dag er han klædt ud i lægeuniform, og han løber ud og ind mellem gæsterne og deler lægeer-klæringer ud, hvorpå der står, at man er lovligt fritaget fra at møde tidligt på arbejde dagen efter.

”Jeg holder denne fest, fordi jeg er sikker på, at Obama vil vinde. Inden længe vil McCain gå på talerstolen og erkende sit nederlag, og Obama vil træde frem og holde en tale, der kommer til at blive hørt af et rekord-stort antal mennesker i USA,” siger han og fortsætter:

”Det, der sker i aften, er aldrig oplevet før, og det vil redefinere amerikansk politik. Det er chokerende og slående, som han inkluderer befolkningen på en helt ny måde”.

Robert Elmes har oplevet en interesse for dette valg, som han kalder helt unik.

”Den burde de have haft allerede i 2000, men jeg tror faktisk, interessen her otte år efter bunder i deres modstand mod Bush. De sidste års rædsler har simpelthen fået dem op af sofaen,” siger han.

Nye bekymringer

Da Obama en time senere bliver erklæret for USA’s nye præsident på storskær-men, bliver alle hæmninger smidt. Værtinden løber rundt på scenen i lårkort med Obama-stickers på sine bare bryster, James Morri-son ånder lettet op i få se-kunder, inden han begynder at bekymre sig for eventuelle omtællinger:

”Det er set før,” siger han. Men snart toner McCain frem, som Robert Elmes forudsagde, og der bliver uddelt gratis cosmopolitans i baren. Festen fortsætter i det hippe kunstnerkvarter, indtil man bevæger sig længere ud i Brooklyn, hvor gaderne ligger øde hen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu